Feedback

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* påkrævet felter

SPONSORER

  • Reformator I/S
  • Teater Horsens
  • SportHorsens
  • Big Tone Music Shop
  • Biledgaard Profil
  • Filips' Stenhuggeri
  • Horsnes Kommune
  • Statens Kunstråd
  • Sydbank

Blues Alive Festival 2018

Bluesfestivallen flytter i de historiske rammer i Håndværkerforeningen.

Efter mange år på Horsens Ny Teater og KulisseLageret flytter ”Blues Alive Festival” i år til Håndværkerforeningen, og i lighed med sidste år er aktiviteterne begrænset til en enkelt dag. Det er lørdag den 29. september, og der bliver musik fra klokken 15:00 til over midnat.

- Vi har været glade for at være på teatret og KulisseLageret, men af flere årsager er det blevet tid at prøve noget nyt, siger Carsten Mellson fra Blueskartellet.

I Håndværkerforeningen bliver der desuden flere siddepladser ved begge scener, og med 100 gratis P-pladser lige ved døren bliver festivalen en tand mere tilgængelig for trætte ben. 

Flere aktiviteter i huset

Med valget af Håndværkerforeningen får man samtidig den store scene og klubscenen helt tæt på hinanden. I caféen i stueetagen kan man høre navne som Michelle Birkballe med band, Troels Jensen og Miriam Mandipira samt amerikanske Ron Hacker. På den store scene på første sal optræder britiske Kat & Co, svenske Clas Yngström med bandet Sky High, hovednavnet Dana Fuchs – før ballet sluttes over midnat af lokale Bruuns Blues Band. Alle koncerter spilles adskilt fra hinanden, så man kan få det hele med.

- Men man skal være hurtig, hvis man vil have en plads i caféen, for det er efter først-til-mølle-princippet. Til gengæld vil der være andre, hyggelige tiltag i huset, hvis man ikke skulle få plads til en enkelt koncert, siger Carsten Mellson.

Han hentyder til den røde sal, hvor der både vil være øl- og whiskysmagning, vinylplader fra Vinylbiksen, hatte og mulighed for at få lavet t-shirts med logo ved Biledgaard Profil. Dagens og aftenens konferencier, Jesper Bjarnesen, vil desuden underholde med soloblues, så stemningen er den helt rette.

Blues med mere

Årets program spænder fra blues til rock og roots. I den ene ende af spektret findes amerikanske Ron Hacker, der er rendyrket deltablues, og svenske Clas Yngström, som spiller en Jimi Hendrix-præget højspændt Texasblues. I den anden ende findes mere bløde afarter af bluesmusikken, repræsenteret af Michelle Birkballe med band og britiske Kat & Co. Et sted midt imellem findes bluesveteranen Troels Jensen og Miriam Mandipira, der uden tvivl vil give en liveoplevelse af de sjældne i den hyggelige café.

Men det er amerikanske Dana Fuchs der pryder plakaten i år. Hendes Janis Joplin-prægede vokal og hudløse optræden rummer en sjælden intensitet, og der er store forventninger til koncerten i Håndværkerforeningen.

Entré til hele festivalen er blot 295 kroner, og billetter kan købes i forsalg via Blueskartellets hjemmeside, bluekartellet.dk. Her er det også muligt at bestille en billet til festivalbuffeten, hvis man vil spise på stedet.

 

 

Årets hovednavn er amerikanske Dana Fuchs -

Med smerten som drivkraft

Dana Fuchs har haft en opvækst, der kunne have kostet hende livet. Men hun er en overlever, og smerten bruges i musikken. Den 29. september står hun på scenen ved Blues Alive-festivalen i Horsens.

Det kan opfattes som en forslidt kliché, men modgang og smerte i livet kan være en væsentlig drivkraft for en kunstner. Det skal ikke forveksles med, at man bliver en stor kunstner, hvis man begynder at drikke eller tage stoffer; men den tomhed og den længsel, der driver nogle mennesker mod misbrug, kan være en god katalysator for musik og anden kunst.

Advokatsekretær, stripper og sanger

Den 42-årige Dana Fuchs (udtales ”fewgs”) har været der. Hun har taget ulovlige stoffer, og hun har arbejdet som stripper i New York. Hun blev født i New Jersey og voksede op i Florida med en alkoholisk far. Hendes bedstefar tog sit eget liv. Dana sang i det lokale gospelkor, fra hun var 12, og det blev ret hurtigt klart, at musikken kunne være løftestangen ud af det følelsesmæssige morads. Men stofferne fulgte med, og hendes søster, der var både narkoman og alkoholiker, begik selvmord i lighed med bedstefaderen. Siden døde Danas ældste bror af kræft.

Dana Fuchs’ opvækst har nærmest været hjemsøgt af ulykker og tragedier. Hun har arbejdet som advokatsekretær og stripper, før hun valgte musikken som den eneste udvej.

Hun albumdebuterede i 2003 med den sigende pladetitel ”Lonely for a lifetime”. Det er ligeledes sigende for hendes karriere og personlige udvikling, at det nyeste album hedder ”Love lives on”. Der er håb, og der er noget at leve for. Trods alt.

Janis Joplin

Hendes stemme og fortolkninger minder en del om Janis Joplins: Den hæse, hudløse og helhjertede indgang til sangenes følelsesunivers efterlader publikum åndeløs. Et godt eksempel er hendes fortolkning af Cash-klassikeren ”Ring of fire”, der afslutter det spritnye album ”Love lives on”. Er den sang ikke sunget hundreder af gange af omtrent ligeså mange kunstnere? Givetvis. Men ikke mange kan tilføre sangen det samme nærvær som Dana Fuchs. Hun lever i sangen, og ordene kan pludselig afstedkomme lidt sved i øjenkrogen. Albummet kan smuglyttes på Spotify og andre streamingtjenester.

Bluesfestivalen løber af stablen i Håndværkerforeningen lørdag den 29. september fra 15:00 til over midnat. Entréen til hele dagen er kroner 295,-, og Dana Fuchs går på omkring klokken 21:30. Billetter kan købes via hjemmesiden www.blueskartellet.dk.      

 

 

Yderligere oplysninger: Carsten Mellson, tlf. 20 86 50 60     

Hent programmet for festivallen (tryk på billedet)