Feedback

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* påkrævet felter

SPONSORER

  • Reformator I/S
  • Big Tone Music Shop
  • Biledgaard Profil
  • Filips' Stenhuggeri
  • Horsnes Kommune
  • Statens Kunstråd
4. november 2017
Keeping the Blues Alive Festival 2017

Bluesfestival bliver mere tilgængelig

Blueskartellet holder fast i hyggen og intimiteten, når der ændres i rammerne for den årlige bluesfestival. ”Keeping the Blues Alive Festival” den 4. november er en ny, mere tilgængelig konstruktion, der forhåbentlig kan lokke flere til.

Blueskartellet er en af landets mest aktive bluesforeninger. Med omkring ti årlige koncerter plus en bluesfestival med yderligere ti koncerter ligger bestyrelsen ikke på den lade side ret længe af gangen. I foråret trak foreningen tilmed læsset med European Blues Challenge, hvor blueskunstnere fra hele Europa kom til Horsens.

Men når man har sliddet med at arrangere koncerter og festivaler, er målet naturligvis, at det tiltrækker nogle publikummer. Det er ikke kun et spørgsmål om entréindtægter og økonomi – det handler mindst lige så meget om, at det hele skal være de frivilliges arbejdsindsats værd.

Flere gæster styrker oplevelsen

Selvom sidste års festival sluttede med et lille overskud, fik den svigtende publikumstilslutning bestyrelsen til at omtænke festivalen for i år.

- Der var alt for få publikummer sidste år, og det smitter af på musikoplevelsen. Det er da sjovere, når vi er mange – også for de frivillige, for arbejdet er jo omtrent det samme, om der kommer 50 eller 300, siger Carsten Mellson, formand for Blueskartellet.

Festivalen har fået et mere personligt navn, og den blev begrænset til at vare en enkelt dag. Undertitlen ”Blues, rock, roots” skal også signalere, at blues ikke kun er en sort mand med guitar, svagt syn og et alkoholproblem. Blues kan også være både dansabel og munter.

Flere satsninger

11 timers musik fordelt på ti koncerter for 395 kroner skal være tricket, der kan lokke flere til. Det hele foregår fortsat på Horsens Ny Teater og KulisseLageret.

- Vores festival har hidtil foregået over to dage, og vi må erkende, at man bliver mæt af musik på et tidspunkt. Ved at begrænse omfanget af koncerter har vi kunnet satse på lidt dyrere navne, og billetprisen er stadig så lav, at publikum kan vælge til og fra. Det er mere tilgængeligt både i omfang og pris, siger Carsten Mellson.

Satsningen i år er hovednavnet Ronnie Baker Brooks, der i hjemlandet er omtrent ligeså stort et navn som blueslegenden Buddy Guy. Derudover byder programmet blandt andet på amerikanerne Johnny Rawls, Samantha Fish og Vasti Jackson. Fra Italien deltager Bayou Moonshiners, der imponerede ved forårets European Blues Challenge. Samantha Antoinette Smith hejser fanen for den britiske bluesscene, mens Martin Jönsson Organ Combo, Big Creek Slim, Troels Jensen, Big O and the Blue Quarters og Bruuns Blues Band repræsenterer Dannebrog.

Hyggen på Horsens Ny Teater

Det har været vigtigt at fastholde hyggen og intimiteten på den nye festival. Rammerne er de samme på Horsens Ny Teater, hvor publikum kan gå frem og tilbage mellem de to scener i henholdsvis den store sal og klubscenen på KulisseLageret. Det hele foregår indendørs, og man kan snuppe en øl eller en kop kaffe i foyeren undervejs, hvor der også vil være akustiske musikindslag.  

- Vi har flere gæster, der kommer år efter år fra byer et stykke herfra, fordi de netop godt kan lide intimiteten og hyggen her. De er kommet, uanset hvad vi har haft på plakaten, og så er det jo en ekstra gevinst, at vores program er så stærkt i år, siger Carsten Mellson.

Festivalen tyvstarter aftenen før med en selvstændig koncert på KulisseLageret med tilhørende ølsmagning. Koncerten er med Black Dog Howl, der begejstrede på sidste års festival.

Yderligere oplysninger: Carsten Mellson på telefon 20 86 50 60

LÆS MERE >